Volwassenen

Nieuw in de bib

Go Press

gopress

 

Het gratis krantenarchief van je bibliotheek.

Online reserveren

 

Via 'Mijn Bibliotheek' kunnen alle uitgeleende items en aanwezige items in de bibliotheek gereserveerd worden van thuis uit.  Elke ochtend worden deze reserveringen door het bibteam klaargezet en wordt de aanvrager verwittigd. Alle reserveringen (in de bibliotheek, telefonisch of online ) kosten € 1.

Mijn bibliotheek

 

Een online overzicht voor de ganse familie. 

Groteletterboeken

grote letter boeken

 

Voor wie last heeft met kleine letters zijn er boeken met extra grote letters. Binnen deze collectie vind je romantische verhalen, thrillers, familieromans, ... 

Luisterboeken

luisterboeken

 

Voor iedereen die (tijdelijk) geen of moeilijk boeken kan lezen zijn luisterboeken een manier om te blijven geniet van een goed verhaal.  Luisterboeken zijn cd's waarop romans worden voorgelezen.  Luisterboeken zijn niet enkel voor mensen die moeite hebben met lezen. Je kan deze boeken ook lenen om op een andere manier te genieten van een goed verhaal. 

Bib aan huis

bib aan huis

 

Ouderen (+ 65 jaar), zieken en iedereen die door omstandigheden niet zelf naar de bib kan komen en geen beroep kan  doen op derden, kunnen gebruik maken van de dienst ‘Bib aan huis’.

Lerarenkaart

lerarenkaart

 

Ben je leerkracht en woon je in Oudsbergen? Dan kan je vanaf nu jouw nieuwe Lerarenkaart 2020 afhalen in de bib. Vraag ernaar aan de infobalie van de bib! Breng zeker je identiteitskaart en/of Lerarenkaart 2019 mee! 

Fundels

fundels

 

Fundels zijn prentenboeken en AVI-boeken die gedigitaliseerd zijn tot een verrijkt e-boek voor kinderen, met een animatiefilmpje, educatieve spelletjes en oefeningen.

Boekstart

boekstart

 

Als je baby 15 maanden is krijg je van Kind en Gezin een uitnodiging om in de bib een peuterboekpakket af te halen.

 

Daisy-Luisterboeken

luisterboek kind

 

Net zoals bij luisterboeken kun je met een Daisy-boek naar een roman luisteren.  Het verschil met een gewoon luisterboek is dat een daisy-rom langzamer of sneller kan worden afgespeeld en je erin kunt bladeren om te zoeken naar pagina's, net als bij een boek.