Volwassenen

Nieuw in de bib

Sander Kollaard wint Libris Literatuur Prijs 2020

Libris 2020 winnaar Uit het leven van een hond

22 juni 2020. De Libris Literatuur Prijs 2020 gaat naar Sander Kollaard voor zijn roman Uit het leven van een hond.

“Het boek is groots in zijn eenvoud,” aldus jurylid Bo Van Houwelingen. “Wij hebben gekozen voor een roman, die de lezer laat nadenken over de waarde van een mensenleven. Een boek met een positief mensbeeld, dat ons schokken van herkenning heeft bezorgd, lessen in levenskunst en oprecht leesplezier.”

NIEUW : E-boeken uitlenen uit de bib

E-boeken

E-boeken uitlenen uit de bib doe je vanaf nu gratis en gemakkelijk via het platform cloudLibrary.

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel, daarna verdwijnen ze vanzelf. Of lever ze vroeger in, dan zijn ze weer beschikbaar voor een andere lener. Ook kan je 2 e-boeken reserveren indien deze niet beschikbaar zijn.

Doorzoek de cloudLibrary app of zoek een titel op in de bibcatalogus en meld je aan met je Mijn Bibliotheek account.

Mijn bibliotheek

 

Een online overzicht voor de ganse familie. 

Online reserveren

 

Via 'Mijn Bibliotheek' kunnen alle uitgeleende items en aanwezige items in de bibliotheek gereserveerd worden van thuis uit.  Elke ochtend worden deze reserveringen door het bibteam klaargezet en wordt de aanvrager verwittigd. Alle reserveringen (in de bibliotheek, telefonisch of online ) kosten € 1.

Mijn Leestipper

Affiche Leestipper

 

Met Mijn Leestipper ontvang je maandelijks persoonlijke leestips uit de fictiecollectie voor volwassenen van jouw bibliotheek.

Go Press

gopress

 

Het gratis krantenarchief van je bibliotheek.

Bib aan huis

bib aan huis

 

Ouderen (+ 65 jaar), zieken en iedereen die door omstandigheden niet zelf naar de bib kan komen en geen beroep kan  doen op derden, kunnen gebruik maken van de dienst ‘Bib aan huis’.

Groteletterboeken

grote letter boeken

 

Voor wie last heeft met kleine letters zijn er boeken met extra grote letters. Binnen deze collectie vind je romantische verhalen, thrillers, familieromans, ... 

Luisterboeken

luisterboeken

 

Voor iedereen die (tijdelijk) geen of moeilijk boeken kan lezen zijn luisterboeken een manier om te blijven geniet van een goed verhaal.  Luisterboeken zijn cd's waarop romans worden voorgelezen.  Luisterboeken zijn niet enkel voor mensen die moeite hebben met lezen. Je kan deze boeken ook lenen om op een andere manier te genieten van een goed verhaal. 

Daisy-Luisterboeken

Daisyboek

 

Net zoals bij luisterboeken kun je met een Daisy-boek naar een roman luisteren.  Het verschil met een gewoon luisterboek is dat een daisy-rom langzamer of sneller kan worden afgespeeld en je erin kunt bladeren om te zoeken naar pagina's, net als bij een boek.

Zebracinema op dvd

Zebracinema still foto uit film

 

Zebracinema is een arthouse vertonerscircuit met filmvertoningen op verschillende plaatsen in heel Vlaanderen. Zebracinema focust op hedendaagse kwaliteitsfilms, met extra aandacht voor Europese en mondiale producties en debuutfilms van jonge regisseurs. Ontdek ons ruime aanbod van Zebracinemafilms op dvd.

Lerarenkaart

lerarenkaart

 

Ben je leerkracht en woon je in Oudsbergen? Dan kan je vanaf nu jouw nieuwe Lerarenkaart 2020 afhalen in de bib. Vraag ernaar aan de infobalie van de bib! Breng zeker je identiteitskaart en/of Lerarenkaart 2019 mee! 

Boekstart

boekstart

 

Als je baby 15 maanden is krijg je van Kind en Gezin een uitnodiging om in de bib een peuterboekpakket af te halen.

 

Fundels

fundels

 

Fundels zijn prentenboeken en AVI-boeken die gedigitaliseerd zijn tot een verrijkt e-boek voor kinderen, met een animatiefilmpje, educatieve spelletjes en oefeningen.