Leesplezier

De bibliotheek voelt zich sterk betrokken bij de vorming en ontwikkeling van kinderen. Op het vlak van leesbevordering en leesplezier hebben wij een ruim aanbod voor scholen en leerkrachten.

Aanbod 2021-2022

Siska Goeminne

De bib heeft opnieuw enthousiast de handen uit de mouwen gestoken om een boeiende bundel aan activiteiten bij elkaar te sprokkelen. Het resultaat daarvan vind je hier terug.  De concrete datums en afspraken worden rechtstreeks met de scholen gemaakt. 

Klasuitleningen

kinderen spelen bibsterspel

De bib ontvangt op regelmatige basis de leerkrachten en leerlingen van de Oudbergse basisscholen op klasuitlening. Dankzij de klasuitleningen krijgen alle leerlingen de kans om regelmatig boeken te ontlenen.

Klasintroducties

foto

Tijdens een klasintroductie worden kinderen meer wegwijs in de bib. Dit gebeurt aan de hand van een aangepaste uitleg en een spelmodule. Op het einde van de basisschool heeft elk kind dan een degelijke basis voor het gebruik van de bibliotheek in het secundair onderwijs.  

Auteurslezingen

Li Lefebure

Jaarlijks organiseert de bib in het voorjaar ook auteurslezingen voor de klassen van de basisscholen. Hiermee wil de bib het leesplezier bij lagere schoolkinderen aanwakkeren.

Anderslezen-app

Anderslezen-app

Heb je dit logo al gespot?  Boeken met dit logo zijn ook online beschikbaar op de gratis Anderslezen-app. Met deze app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone. Als lezen moeilijker gaat dan is deze app een hulpmiddeltje om lezen aangenamer te maken.   

Lerarenkaart

2020

Sta je in het onderwijs en woon je in Oudsbergen? Leerkrachten kunnen hun Klasse Lerarenkaart ophalen in de bib vanaf 27 december t/m 29 juni.  Is je postcode 3670, dan ga je naar de balie in bib Meeuwen. Voor postcode 3660 kom je naar de vestiging in Opglabbeek. 

Nieuws in de klas

scholen

Nieuws in de klas voor de derde graad lager onderwijs is een initiatief van Mediawijs, Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, Media.21, VRT NWS en met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Lees meer

De Schaal van M

scholen

Mediawijs en Ketnet organiseren jaarlijks De Schaal van M. Speel mee met jouw klas en ontdek hoe mediawijs jouw leerlingen zijn!

 

Lees meer