Afhaaldienst in de bib

Sinds 14 april werkt de bib in beide vestigingen met een afhaalbibliotheek.

Vanaf 2 juni breiden we de ophaalmomenten uit tot 17u.

Afhaalbib met zakje op foto

Wie kan een pakket aanvragen?

Deze dienst kunnen wij enkel aanbieden als je al lid bent in bibliotheek Oudsbergen. Ben je nog geen lid en wil je graag lid worden? Maak dan een afspraak voor een bibbezoek (zie info Bib op afspraak).

Hoe aanvragen?

1. Kijk in onze catalogus of je keuze beschikbaar is in de vestiging waar je wil afhalen.

Let op: Er is geen transport tussen de vestigingen!

1. Mail je lijstje naar Uit@oudsbergen.be met vermelding van:

• De bibvestiging (Meeuwen of Opglabbeek).

• Titel + auteur + soort (boek/dvd/cd/...) van elk materiaal. Of maak een lijstje in Mijn Bibliotheek en mail dit als pdf.

• Klantgegevens: lidnummer of rijksregisternummer en je naam.

• Telefoon- of gsmnummer waarop we je kunnen bereiken.

• Kies maximum 5 materialen uit, ongeacht je huidige aantal uitleningen.

• Mail je bestelling vóór 10u voor ophaling op dezelfde dag. Geef eventueel een voorkeur op voor een afhaalmoment (dag + uur) binnen de afhaalmomenten van de vestiging (zie hieronder), we proberen hier rekening mee te houden.

1. De bibliotheekmedewerkers maken je pakketje klaar en sturen je een bevestigingsmail met het ophaalmoment.

Afhalen op afspraak

1. We behandelen alle bestellingen in chronologische volgorde, maar we vragen om je begrip en geduld. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk leners zo snel mogelijk te helpen.

2. Zodra je bestelling klaarstaat, ontvang je van ons een mail met een ophaalmoment (dag + uur) om je pakketje af te halen. Breng zelf een zakje mee om de materialen in te vervoeren.

• Bibliotheekvestiging Meeuwen -> maandag en woensdag van 14 tot 17 u
  • Bibliotheekvestiging Opglabbeek - > dinsdag en donderdag van 14 tot 17 u
  1. Respecteer de veiligheidsregels en de sociale afstand tussen elkaar. Wij kijken vanop afstand toe of alles vlot verloopt.

Afhaalbib tot 17u

Tips voor ieders veiligheid

• Respecteer stipt het afhaaluur.
  • Kom alleen, en liefst met de fiets of te voet.
  • Blijf niet hangen.

De bibliotheekmedewerkers nemen alle veiligheidsmaatregelen in acht bij het samenstellen van de pakketjes.

Het is niet duidelijk hoelang het virus overleeft op boeken: wetenschappers hebben daarover nog geen objectieve gegevens. Om veiligheidsredenen houden we alle materialen uit onze inleverschuif / boekengleuf 3 dagen in quarantaine voor we ze innemen.

Inleveren / te laat geld

Inleveren kan enkel via onze inleverbus / boekengleuf. De uitleentermijn van alle materialen is automatisch verlengd tot 30 juni 2020.

Tot het einde van de sluitingsperiode passen we de inleverdatum van je geleende materialen automatisch aan. In diezelfde periode rekenen we bovendien geen te laat geld aan.

Inspiratie nodig?

Maak gebruik van Mijn Leestipper voor volwassenen.

De kinderen kunnen op zoek naar een leuk boek via Bieblo .

Opmerking

De bib is niet aansprakelijk voor eventuele boetes van politie. Bij het klaarmaken van pakketjes worden de veiligheidsvoorschriften gehanteerd, maar wij raden toch aan om de boeken/cd's/dvd's thuis ook nog uit voorzorg een tijd in quarantaine te laten (72 uur).

Deze dienst loopt, conform de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19.

Deze service kan op elk moment gewijzigd of stopgezet worden in functie van de beschikbaarheid van personeel en gewijzigde omstandigheden.