Bib aan huis

bib aan huis

Ouderen (+ 65 jaar), zieken en iedereen die door omstandigheden niet zelf naar de bib kan komen en geen beroep kan doen op derden, kunnen gebruik maken van de dienst ‘Bib aan huis’.

We zijn er voor je!

1 lidkaart, 33 bibliotheken

2020

Bibliotheek Oudsbergen maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen Limburgse bibliotheken.  Als je lid bent in Oudsbergen dan ben je ook lid bent in de meeste Limburgse bibliotheken (en omgekeerd), zonder daar opnieuw lidgeld te moeten betalen.

De Boon: nieuwe Vlaamse literatuurprijs

2021

Op 17 maart 2022 worden de nieuwe Vlaamse literaire prijzen uitgereikt 'De Boon'.  De Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Elke winnaar sleept 50.000 euro in de wacht.

Onder de radar

2020

Limburg verbergt heel wat sporen uit WO II. Limburgers gaan op zoek naar overblijfselen, zoals kampen, bombardementen, begraafplaatsen, … Elke week kan je een uniek verhaal uit WO II ontdekken uit één van de 42 Limburgse gemeenten. Diverse getuigen graven in hun geheugen en overweldigen je met persoonlijke verhalen. Woensdag 3 maart verscheen de video van Oudsbergen.

Herontdek wat onder de radar bleef

Libris Literatuur Prijs 2021

Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers heeft de 28ste Libris Literatuur Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Winnaar

De Boon: nieuwe Vlaamse literatuurprijs