Kinderen

2020

Voorleesweek 2020

Auteurs lezen voor op Facebook

Nieuw in de bib!

Boekstart

boekstart

 

Baby's en boeken? Natuurlijk! Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

Fundels

fundels

 

Voor de allerjongsten heeft de bib Fundels. Dat zijn digitale prentenboeken en eerste leesboeken. Je ontdekt ze in enkele muisklikken met de fundels-app en je Mijn Bibliotheek account.

 

Vertelplaten

kamishibai verteltheater

 

Kamishibai is een vertelvorm, overgevlogen uit Japan. Met een klein theatertje en grote prenten komen prentenboeken tot leven. Ook heel leuk om grote groepen kinderen bij het verhaal te betrekken.

Wegwijs in de jeugdbib

 

In de jeugdbib vind je heel wat materialen. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar en jongeren tot 18 jaar, er is voor iedereen wat wils. Vind jij je weg in de jeugdbib?

Bieblo helpt je een leuk boek vinden

Bieblo startpagina

 

Op zoek naar een leuk jeugdboek? Probeer Bieblo eens!

Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Je kiest je favoriete onderwerpen en krijgt boekentips die in de bib staan.

Boekenzoeker

Boekenzoeker

 

Op zoek naar een goed boek? Boekenzoeker is een online zoekmachine die je persoonlijk leesadvies geeft op basis van je eigen interesse, hobby of stemming. Kijk daarna even of het boek ook aanwezig is in de bib.

Start je zoektocht op www.boekenzoeker.be.

Anderslezen-app

anderslezen app

 

Als je dyslexie of een visuele beperking hebt, is lezen een hele uitdaging. Maar gelukkig is er de gratis anderslezen-app, Hiermee tover je je smartphone of tablet eenvoudig en snel om tot een luisterboek! 

Luisterboeken en daisy-luisterboeken

luisterboek kind

 

Als je dyslexie hebt of een visuele beperking, helpen Luisterboeken of Daisy-Luisterboeken je een eind vooruit.

Onderbanner Bieblo