Jongeren 12+

In de bib kan je veel meer dan alleen boeken lenen. Je kan er ook surfen op het internet, een groepswerk maken, studeren of gewoon afspreken met vrienden.

Nieuw in de bib

Games in de bib

Controller game

 

Voor het ontlenen van je favoriete games kan je terecht in Vestiging Opglabbeek. Je vindt er games voor verschillende spelconsoles, o.a. Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De games vind je terug in de jeugdafdeling (PEGI 3+, 7+ en 12+) en de avm-afdeling (PEGI 16+ en 18+). Naast bekende games zoals Tomb Raider, Super Mario, Legend Of Zelda en Fifa kan je ook minder bekende titels ontdekken. Hou rekening met de minimumleeftijd (PEGI) op het doosje voor het ontlenen.

Op zoek naar een goed boek?

Boekenzoeker banner

 

Zoek je een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen! Check vervolgens of het boek aanwezig is in de bib.

Dyslexie? Ga voor een luisterboek!

Anderslezen

 

Als je dyslexie hebt, is een boek lezen geen makkie. Daarom ontwikkelde Luisterpuntbibliotheek de anderslezen-app voor je smartphone of tablet. Met deze gratis app kan je luisterboeken "lezen" (met je oren). Zodat "ik haat lezen" omgebogen wordt naar "mag ik nog een boek".

Ontdek de anderslezen-app op ikhaatlezen.be

Gopress krantenarchief

Gopress archiek

 

In het Gopress Krantenarchief vind je artikels van Belgische kranten en tijdschriften (2 dagen na publicatie, enkel tekst, geen foto's). Handig voor actualiteitsopdrachten voor school.

Start je zoektocht op de startpagina van de bib. In de zoekbalk bovenaan klik je op "Krantenarchief" en vervolgens typ je een zoekterm in. Je kan ook uitgebreider zoeken met verschillende selectiemogelijkheden. Daarna moet je enkel nog inloggen met je Mijn Bibliotheek account.

Makkelijk lezen