Jaarprogramma 2021-2022

Leerrijke Lezingen

Leerrijke Lezingen zijn persoonlijke ontmoetingen met schrijvers die vertellen over hun werk en in gesprek gaan met de aanwezigen.  

De bib heeft een uitgebreid en divers programma samengesteld van 8 auteurslezingen.  Neem zeker een kijkje in ons overzicht en geef jezelf een inspirerende avond cadeau.  

Lees meer

Digitale Donderdag

De groeiende digitalisering maakt dat digitale vaardigheden even belangrijk zijn als lezen en schrijven.  De digitale evolutie gaat snel en heeft een enorme impact op ons dagelijks leven.  De bib organiseert daarom workshops om je digitale vaardigheden te vergroten. 

Wil jij mee zijn met de huidige technologie?  Deze workshops maken je op een simpele manier wegwijs in verschillende digitale toepassingen.

Lees meer

Scholen

Jaarlijks organiseert de bib klasuitleningen, klasintroducties en auteurslezingen voor de klassen van de basisscholen. Hiermee wil de bib het leesplezier bij lagere schoolkinderen aanwakkeren.

Tijdens een klasintroductie worden kinderen meer wegwijs in de bib. Dit gebeurt aan de hand van een aangepaste uitleg en een spelmodule.  Tijdens de auteurslezingen maken de kinderen op een aangename manier kennis met een auteur.  

Lees meer

De Schrijfwijzen

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. 

Lees meer

Haakworkshop

Haak je eigen kerstboomdecoratie.  Een 4-delig haakworkshop waarbij je een kerstman maakt met een vrolijke kerstbal als buik. Zo creëer je je eigen, unieke kerstversiering. Iedereen is welkom. Zowel beginners als ervaren hakers. Onder begeleiding volg je op je eigen tempo stap voor stap het patroon. Ben je snel? Dan maak je er gewoon nog eentje. Alle materialen zijn aanwezig. Het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer
Haakworkshop

Ouderavond Jong Digidak

Social media do's & don'ts.  Ouder zijn in een mediarijke samenleving is niet altijd gemakkelijk. We worden geconfronteerd met verschillende social media en games waar we zelf niet mee zijn opgegroeid. Jong Digidak gaat samen met je op pad om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Maar we tonen ook hoe je je kind of jongere kan ondersteunen om niet in de valkuilen te trappen van het world wide web.  

Lees meer

Voorleesweek

Op 20 november luidt bib Oudsbergen de Voorleesweek in en nodigt je uit op onze voorlees-vertel-voorstelling. Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Kom luisteren in de bib tussen 10 en 12u. Voor kleine en grote oren. De vertelling gebeurt door Kip van Troje.

Lees meer

Jeugdboekenmaand 

In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'.   In de jeugdboekenmaand bouwen we op zaterdag 26 maart een feestje in de bib.  Tussen de boeken.  Tussen de helden en de schurken.  En we gaan op zoek naar de magische kracht van... Mojo.  Reis, zing en dans mee tijdens deze muziekvoorstelling. 

Jeugdboekenmaand