Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen. Ook leerkrachten kunnen hier  inspiratie vinden voor online opdrachten.

VOOR KINDEREN

Speel de ideale 'ontsnappingsgame' van De club van lelijke kinderen

club van lelijke kinderen

Eerst was er het boek, toen de film, en nu kan je ook een heuse ontsnappingsgame spelen... Kan jij nep nieuws van echt nieuws onderscheiden? En zou je in opstand komen tegen een totalitair regime? Je ontdekt het allemaal terwijl je een nieuw en gratis spel speelt, bij De club van lelijke kinderen. Alleen, met vrienden, of in groepjes tegen elkaar! Wie lost de challenges als eerste op?

De film is ook tijdelijk online beschikbaar.

Fundels - Digitale prentenboeken

Fundels op pc, tablet en smartphone

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Een fundel is een digitaal prentenboek of AVI-boek met leuke extra functies (spelletjes, kleurplaten, enz). Per biblidmaatschap kan je jaarlijks 7 fundels "ontlenen" via je Mijn Bibliotheekaccount. Zijn er meerdere bibleden in je gezin, dan heb je per lid recht op 7 fundels per jaar. Tijdens schoolvakanties krijg je twee extra uitleningen per week per lidmaatschap cadeau. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

  1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Kies uit de collectie van fundels prentenboeken of AVI-boeken (leesniveaus). Je fundel is 1 maand beschikbaar. Veel lees- en speelplezier!

Vrolijke Koters (peuters en kleuters)

Vrolijke koters

Zingen en spelen met Anna en Draakje: een leuke gratis interactieve muziekspeelles voor ouders met een baby, peuter of kleuter, gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling. In tijden van Corona nu thuis online te volgen. Ook te volgen op Facebook.

Rick De Leeuw leest voor

KnipselRDL.PNG

Vanaf 20/03 leest Rick De Leeuw elke dag voor uit een kinderboek op TVLimburg.

Ontdek het hier.

Voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar

wepboek.jpeg

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.

Meester Johan leest voor

Foto meester Johan met prentenboek

Meester Johan geeft les in een school in Vilvoorde. Hij bezoekt minstens één keer per week de bibliotheek. Hij eet graag zachte sopspeculaas bij de koffie en hij leest jou graag een mooi verhaaltje voor.

Digitale babysit via Kluster

Digitale babysit Frozen

Telewerk combineren met het passen op de kinderen, dat loopt niet altijd op wieltjes. Misschien heeft de Hasseltse start-up Kluster dan wel de oplossing. Via haar website kan je een (digitale) babysit vinden die een uurtje op de kinderen past via een videochat. De babysit knutselt op afstand met de kinderen of leest een boekje voor.

Online Jeugdboekenmaand met Frank Daenen

frankdaenen.jpg

Tot eind maart krijg je van auteur/illustrator Frank Daenen iedere dag een gratis online auteurslezing/workshop cadeau. Dat gaat van boeken lezen en muziek maken tot samen tekeningen bedenken. De lezingen zijn de ene dag op maat van kleuters en de andere dag geschikt voor kinderen van de lagere school.

Lees meer

Liedjes van Kapitein Winokio

knipselwinokio.png

Radio Winokio is de streaming-app van Kapitein Winokio: je luistert (en zingt en danst) ermee naar al zijn liedjes. Af en toe geeft de kapitein er ook live een miniconcertje of leest hij een verhaal voor - vanuit je zetel zit je altijd op de eerste rij.

Je mag de app een maand gratis proberen. 

Home cinema: De tuin van de Walvis (vanaf 5 jaar)

knipselwalvis.png

Haal de popcorn maar boven en nestel je gezellig in de zetel voor een magisch avontuur van Beeldsmederij De Maan. Ze zetten de succesvoorstelling DE TUIN VAN DE WALVIS, gebaseerd op de prachtvertelling van Toon Tellegen, namelijk integraal online. Geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar. Je vindt er ook leuke doe-ideetjes.

Boekenfilmpjes van SchoolTV (0-6 jaar)

schooltv.jpg

Bekijk ook digitale prentenboeken op Schooltv Beeldbank. 

Digitale (prenten)boeken van Boekenpakket (2-10 jaar)

knipselboekenpakket.png

In Boekenpakket vind je meer dan 175 digitale (prenten)boeken voor kinderen. Nu tijdelijk gratis beschikbaar zonder een account aan te maken.

Bereslimme digitale prentenboeken (3-7 jaar)

Bereslim digitale prentenboeken

Op de website Bereslim vind je spelletjes en interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor peuters en kleuters. Je kunt Bereslim nu tijdelijk gratis thuis gebruiken door je actiecode aan te vragen, deze telt 21 dagen.

De Voorleeshoek

voorleeshoek.png

De scholen in Nederland zijn ook gesloten vanwege het coronavirus. Om de dagen voor de kinderen thuis leuk en leerzaam te maken, is De Voorleeshoek drie weken gratis beschikbaar voor iedereen.

Verhaaltjes van Kabouter Korsakov (Het Geluidshuis)

kabouter.jpg

Klik hier

Paul van Loon leest voor uit het boek "Allemaal onzin"

Paul van Loon.jpg

"Hallo meisjes en jongens, we gaan beginnen! Hier is het eerste voorleesverhaal uit het boek Allemaal Onzin'. Ik ga nu elke dag een verhaal voor jullie voorlezen en ik hoop dat jullie het leuk vinden. Vergeet ook niet zelf te blijven lezen. En hou je veilig."

De nachtegaal (heerlijk hoorspel van Het Geluidshuis)

nachtegaal.jpg

Klik hier.

Voorleesfilmpjes op Jeugdboekenmaand-YouTube

Jeugdboekenmaand.png

Op Jeugdboekenmaand-YouTube vind je filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren ... Elke dag komen er nieuwe filmpjes bij. Zo beleef je de Jeugdboekenmaand thuis online gewoon door!

Verhalen van de Luisterbieb (gratis luisterboeken)

audiobook-3106985_1280.jpg

Wist je dat de Online Bibliotheek/Luisterbieb Nederland tijdelijk een aantal luisterboeken gratis aanbiedt? Je hoeft dus geen lid te zijn van de Online Bibliotheek. Er is aanbod voor kinderen van alle leeftijden (en ook voor grote mensen).. 

Neem snel een kijkje op hun website. Titels met een (g) achter zijn gratis en kan bijgevolg iedereen beluisteren.

Veel luisterplezier en bedankt Online Bibliotheek!

Gratis luisterboeken van De Eenhoorn en Luisterpuntbibliotheek

de_eenhoorn.jpg

Luisterpuntbibliotheek en jeugduitgeverij De Eenhoorn stellen tijdelijk 30 luisterboeken gratis online beschikbaar voor iederéén! Echte pareltjes, waaronder heel wat boeken die ingelezen zijn door de auteur zelf én titels die genomineerd zijn voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (Iedereen Leest).

De avonturen van Nachtwacht

nachtwacht.png

Wil je je kinderen weglokken van het tv-scherm? Ketnet heeft er iets op gevonden, met een reeks luisterverhalen rond de serie Nachtwacht. Je kan de verhalen beluisteren via Spotify, iTunes, Google Podcasts en (in een geanimeerde versie) via de Ketnet-app.

Naar de Ketnet website

Ketnet Cinema

knipselketnetcinema.png

Zolang kinderen niet naar school kunnen gaan, trakteert Ketnet hen elke ochtend op een film op TV. Je kan de films ook bekijken in de Ketnet-app en op Ketnet.be

Doe de Boekenzoekerbingo!

Logo Boekenzoeker Bingo

Zin om de Boekenzoeker te verkennen? Dat kan met de nieuwe Boekenzoekerbingo! Je vindt het op deze site onder Nieuws. Wie zichzelf graag extra uitdaagt, kan kiezen voor de Boekenzoekerbingo XL.

Klascement: eerste hulp aan ouders van schoolgaande kinderen

Klascement

Heel wat kinderen van de eerste, tweede en zesde jaren kunnen vanaf 15 mei in aangepaste omstandigheden weer naar hun vertrouwde klas. De overige jaren blijven thuis en doen verder met preteaching.

Klascement is een goede tool die ouders daarbij kan helpen. Deze ‘online lerarenkamer’ is er door en voor iedereen die in het onderwijs werkt, maar staat ook open voor ouders, CLB, logopedisten, VDAB, ... ook organisaties delen er onderwijsaanbod.

Specifiek in deze coronatijd is er ook een uitgebreid luik met hulp voor ouders bij thuisopvang, met tips en ideetjes om de opvang van de kinderen thuis te vergemakkelijken. Registreren is gratis en kan vanaf 18 jaar. Veel succes allemaal – op school en thuis!

SCHOOLTV.NL : Leuk en leerzaam TV kijken (basis- tot middelbaar onderwijs)

schooltv_2.jpg

Nu de scholen gesloten zijn kan iedereen toch de educatieve video’s, die normaal in de les worden gekeken, thuis bekijken. Korte clips en hele afleveringen allemaal te zien op Schooltv.nl.

Computermeester: educatieve spelletjes (kleuters + lagere school)

Logo  computermeester

Op de website van Computermeester kunnen kinderen op een speelse en eenvoudige manier hun vaardigheden met wiskunde, taal en wereldoriëntatie inoefenen.

Leren met Xnapda (6-12 jaar)

xnapda.jpg

Xnapda is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Leerlingen van het 1e tot en met het 6e leerjaar vinden er filmpjes over: wiskunde, taal, spelling, wereldoriëntatie en Frans.

Vanaf maandag 16 maart tot de paasvakantie kan je alle filmpjes gratis bekijken, zodat de leerlingen thuis de leerstof kunnen bijhouden en inoefenen.

SCHOOL@HOME (kleuters, leerlingen, leerkrachten,...)

schoolhome.jpg

Op School@home verschijnen topicvideo’s voor kleuters, leerlingen en leerkrachten. 
De inhoud wordt voorzien door studenten lerarenopleiding, onderwijsonderzoekers én de wetenschapscommunicatoren van UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie.

Thuisleren met digitale leerplatformen

thuisleren.png

De educatieve uitgeverijen van GEWU (Groep Educatieve en Wetenschappelijke Uitgevers) stellen digitale leermiddelen maximaal ter beschikking. 

J.E.F. in de klas: preteaching met kortfilms (kleuter, lager en middelbaar onderwijs)

JEF preteaching

Laat je tijdens deze coronacrisis inspireren om, samen met je leerlingen, van thuis uit aan de slag te gaan met film. J.E.F. (Jeugd en Film) verzamelde enkele kortfilms die gratis online te bekijken zijn en ontwikkelde een fiche met verwerkingsopdrachten voor jouw leerlingen.

Smartgames online

Smartgames gratis online spelletjes

Hoe hou je de kinderen thuis educatief bezig? De online versie van Smartgames (van de gekende logische en superleuke denkspellen, website en app) heeft een tijdelijk aanbod!

Digisaurus thuisschool

digisaurus.png

Digisaurus is een mediabedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met media-opvoeding. Omdat momenteel alle lessen opgeschort zijn, zet Digisaurus elke dag leuke thuisopdrachten voor je klaar op haar Facebookpagina (>Berichten). Ze noemden dit project #thuisschool.

Ontdek snel wat ze voor de kids de in aanbieding hebben! 

DataDetox game en Quiz Veilig Internetten (9-12 jaar)

datadetoxgame.jpg

Mediawijsheid: nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de Quiz Veilig Internetten. Je vindt ze en nog meer tips over mediawijsheid op de site van de jeugdbibliotheek.

KLAP (8-10 jaar) en KITS krant (10-14 jaar)

8kits.jpg

De actuakranten Kits en Klap staan gratis online voor iedereen. Met daarbij ook werkbladen, een quiz, een poll... De ideale manier om je kinderen in deze periode extra aan het lezen te krijgen!

Gratis strip Alexander de Grote + hobbyboekje

cover strip Alexander de Grote

Maak kennis met de avontuurlijke stripheld, Alexander de grote! Het is zijn grote droom om de wereld te veroveren en hij doet dat in knotsgekke belevenissen vol humor en aktie. Je kan het nieuwe album (n°4) ‘De Vloek van Poseidon’ gratis downlaoden, of ga aan de slag met het gratis hobbyboekje. Je vindt er ook leuke video's over het tekenen van een stripfiguur.

Online stripverhalen (lagere school + middelbaar)

lees_in_uw_kot_mdb.jpg

Standaard Uitgeverij zorgt voor gratis online strips Er worden vanuit het onderwijs tal van mooie initiatieven genomen om leerkrachten en leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Standaard Uitgeverij wil graag een steentje bijdragen: vanaf 30 maart en elke dag van de lockdown vinden kinderen een nieuwe digitale strip op een leerplatform naar keuze. 

Documentaires op kindermaat met Ket & Doc (9-12 jaar)

ketdoc.png

Wist je dat Ketnet vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's, gericht op kinderen tussen 9 en 12 jaar, brengen waargebeurde verhalen en tonen de wereld telkens door de ogen van een kind.

Theatervoorstellingen van FroeFroe

froefroe.jpg

Een video heeft niet dezelfde magie als een live theatervoorstelling, maar het zijn speciale tijden. Je kan alle recente voorstellingen van theater FroeFroe (Vimeo met wachtwoord froefroe) en een hele hoop oude voorstellingen (YouTubeintegraal bekijken.

Haal theatervoorstellingen naar je huiskamer (voor alle leeftijden)

podium.jpg

Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou!

Film kijken via Dalton.be (kinderen en volwassenen)

zed.png

De leukste kinderfilms van JEF vind je terug op het video on demand platform Dalton.be. Voor nieuwe titels betaal je 8 euro, oudere titels kosten 6 euro. Voor dit bedrag kan je een film 48 uur lang ongelimiteerd bekijken. Of neem een abonnement van 5 euro per maand en krijg toegang tot álle films.

VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN

Lees de Wablieft krant gratis online: makelijk lezen voor jongeren en volwassenen

wablieftkrantstapel.jpg

Met de krant Wablieft ontdek je het nieuws in duidelijke taal zowel online als op papier. Geen moeilijke woorden, vaktaal of beeldspraak, maar artikels die iedereen kan begrijpen. Wablieft is gratis tot voorlopig 3 april. Je krijgt er gratis 2 digitale boeken bovenop!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Raadpleeg het Gopress Krantenarchief door je aan te melden met je Mijn Bibliotheek account op bibliotheek.be/krantenarchief. Je vindt er artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften (artikels ouder dan 2 dagen). Het Gopress Archief is handig voor leerkrachten en leerlingen om van thuis uit te werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken. Scholen kunnen eventueel één Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken per school, zo hebben alle leerlingen toegang tot het krantenarchief, ook als ze geen lid zijn van de bib (neem contact op met de bib).

Doorzoek het krantenarchief

J.E.F. in de klas: preteaching met kortfilms

JEF preteaching

Laat je tijdens deze coronacrisis inspireren om, samen met je leerlingen, van thuis uit aan de slag te gaan met film. J.E.F. (Jeugd en Film) verzamelde enkele kortfilms die gratis online te bekijken zijn en ontwikkelde een fiche met verwerkingsopdrachten voor jouw leerlingen.

WeZooz Academy lesvideo's (leerlingen en leerkrachten middelbaar onderwijs)

WeZooz Academy online lesvideo's

WeZooz Academy geeft gratis toegang tot 2.000 korte lesvideo’s (wiskunde, fysica, biologie, Frans, ...) voor alle leerlingen en leerkrachten van het middelbaar. Meld je aan via office 365 of Smartschool.

Instanovelle van Ish Ait Hamou

knipselish.png

Op Instagram kan je de Instanovelle van Ish Ait Hamou volgen (elke avond om 21u30 in zijn stories).

Verhalen van de Luisterbieb (gratis luisterboeken)

audiobook-3106985_1280.jpg

De Online Bibliotheek (Nederland) biedt tijdelijk een aantal luisterboeken gratis aan. Je hoeft dus geen lid te zijn van de Online Bibliotheek. Er is aanbod voor kinderen en volwassenen. 

Neem snel een kijkje op hun website. Titels met een (g) achter zijn gratis en kan bijgevolg iedereen beluisteren.

Veel luisterplezier en bedankt Online Bibliotheek!

Stripblad EPPO (12 jaar+)

eppo.jpg

Het Nederlandse stripblad Eppo put de komende vier weken uit het archief van meer dan 14.000 pagina’s. Om de dag verschijnt er een Eppo-4-FREE die je op je computer, tablet of smartphone kunt lezen. Deze Eppo is gratis, je hoeft je alleen maar te abonneren via de inschrijflink. Je krijgt dan elke twee dagen (behalve in het weekend) de Eppo-4-FREE in je mailbox.

Villa Basta Voorraadkast (6-30 jaar)

knipselvillabasta.png

Villa Basta is tot aan het einde van de paasvakantie gesloten, maar je kan gelukkig wel hun online activiteiten ontdekken in de Voorraadkast.

Online escape room game: De verloren herinnering

de-verloren-herinnering.jpg

De Verloren Herinnering is een product van creatieve geesten in isolatie: 18 samenwerkende escape room eigenaren hebben dit GRATIS spel voor jullie gemaakt. Je zit meteen in een verhaal dat terug grijpt op de Tweede Wereldoorlog. Hiermee eren we onze 75 jaren van vrijheid. Het verhaal zit vol emotie en heeft heel wat gevarieerde puzzels.  Goed voor 3-10 uur speelplezier!

Radioboeken (volwassenen en kinderen)

radioboeken.jpg

Radioboeken kun je nergens lezen. Het zijn verhalen door Nederlandse en Vlaamse auteurs speciaal geschreven op verzoek van deBuren. Voor het eerst en voor het laatst lazen de auteurs bij deBuren hun verhaal voor. Je kan ze beluisteren op de website.

City Books (luisterboeken, e-books)

citybooks.jpg

Met City Books - ook van deBuren - kan je reizen zonder je te verplaatsen, want de reeks brengt luisterverhalen waar schrijvers over steden praten. DeBuren publiceert alle citybooks als gratis te downloaden luisterboek van een half uur en als e-book en webtekst. Bij elk citybook hoort ook een fotoreeks.

Storytel (luisterboeken, e-books)

Storytel app

Beluister en lees duizenden luisterboeken en e-books op je smartphone met de app Storytel. Probeer Storytel de eerste 14 dagen gratis, na de proefperiode kan je een abonnement nemen van €11,99 per maand. Altijd opzegbaar.

Sweek

sweek.jpg

Sweek is een sociaal platform voor het lezen en schrijven van verhalen. Korte verhalen, poëzie, fantasy, thrillers, sciencefiction of klassiekers - je vindt er verhalen en boeken in alle genres. Lees, schrijf en deel verhalen; lees duizenden boeken en verhalen gratis; schrijf je eigen meesterwerk. Een wereldwijde community van lezers en schrijvers wacht op jou.

Home Academy

Home Academy app

Hoorcolleges over kunst, geschiedenis, filosofie... voorgedragen door boeiende sprekers.
Gebruik de app 14 dagen gratis.

Universiteit van Vlaanderen

Universiteit van Vlaanderen podcasts en video's

Bij de Universiteit van Vlaanderen delen wetenschappers de meest spannende inzichten en ontdekkingen uit hun vakgebied. Op maandag en vrijdag verschijnt er telkens een YouTube-college en een podcast. Vanaf november kwam daar ook nog Wat Zegt De Wetenschap bij, waarbij dieper wordt ingegaan op actuele thema’s.

Zwijgenisgeenoptie

Zwijgenisgeenoptie

Zwijgen is geen optie is een club van inmiddels 18.000 nieuwsgierige mensen die samen antwoorden zoeken op de belangrijkste vragen van deze tijd. Ze organiseren events, ontmoeten elkaar online en zenden gesprekken uit via podcast en video.

Apps die lezen nóg leuker maken (Stichting Lezen)

ereader.jpg

Of je nu graag een papieren of een digitaal boek leest, volgende apps rond lezen, boeken en auteurs maken lezen nóg leuker. Stichting Iedereen Leest deed een greep uit het brede gamma.

Luistergedichten via Whatsapp (door Koen Snyers)

gedichten.png

Meld je aan op WhatApp voor Zeghetmettekst-audio en ontvang luistergedichten van Koen Snyers, via die weg verder te verspreiden naar anderen, bv. naar wie momenteel wat minder dichtbij is. Zo verspreiden we woorden om te verstillen en tegen de eenzaamheid. Zolang de Coronacrisis duurt, is het gratis (geheel vrijblijvend: een vrije bijdrage is toegestaan).
 

Stuur een WhatsApp-bericht naar +32 497 99 87 35 en vermeld waarvoor je wil aanmelden: voor de gratis luistergedichten of het jaarabonnement van Zeghetmettekst-audio (betalend). Alle info is te lezen op deze website.

Podium aan huis (voor alle leeftijden)

podium.jpg

Haal theatervoorstellingen naar je huiskamer. Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou!

Kunst en cultuur rechtstreeks in je huiskamer (alle leeftijden)

scene van operavoorstelling

Nu cultuurhuizen tijdelijk moeten sluiten, staan we samen sterk om cultuur digitaal te laten zegevieren. Haal theatervoorstellingen, concerten, literatuur en films rechtstreeks je huiskamer in. Een mooi lijstje vind je hier.

Film kijken via Dalton.be (kinderen en volwassenen)

zed.png

De leukste kinderfilms van JEF vind je terug op het video on demand platform Dalton.be. Je kan er ook films of series voor volwassenen terugvinden en zo zelf een filmfestival in huis halen. Voor nieuwe titels betaal je 8 euro, oudere titels kosten 6 euro. Voor dit bedrag kan je een film 48 uur lang ongelimiteerd bekijken. Of neem een abonnement van 5 euro per maand en krijg toegang tot álle films.

Movies Online

moviesonline.jpg

Bekijk 1.150 films gratis online. Op Movies Online vind je klassiekers, indies, film noir, documentaires en andere films, gemaakt door enkele van onze grootste acteurs, actrices en regisseurs.

Virtuele museumbezoeken

museumvirtueel.png

Alle musea hebben de deuren gesloten, maar je hoeft allerminst cultuurhonger te lijden. Virusvrij en virtueel naar het museum kan ook! Ga maar eens op bezoek via museumpassUITinVlaanderen of via vrtNWS.

Bekijk documentaires van IDFA gratis online

idfa.jpg

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn zo'n 200 documentaires gratis toegankelijk. Engagement in tijden van corona.

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.