De digitale bib

Mijn bibliotheek

Mijn Bibliotheek

Met Mijn Bibliotheek kan je online verlengen, reserveren, je kosten opvolgen en lijstjes bijhouden met je favoriete items. Mijn Bibliotheek geeft je ook toegang tot andere digitale diensten, zoals e-boeken, Mijn Leestipper, Fundels en Gopress krantenarchief.

Haal alles uit Mijn Bibliotheek

Leen vanaf nu e-boeken

E-boeken

Via de bib kan je gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel.

Probeer het uit!

Op zoek naar een boek dat echt bij je past?

2021

Loop je wel eens verloren in het aanbod van de bib? Vanaf nu kan je terecht bij Mijn Leestipper voor maandelijkse boekentips naar jouw eigen smaak en voorkeur, recht uit de fictiecollectie voor volwassenen van onze bib. Zo weet je altijd wat gelezen.

Ontdek Mijn Leestipper

Schermpjestijd, Fundelstijd

Fundels

Fundels brengt de mooiste verhalen tot leven! Interactieve prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen op het scherm.  Download de Fundels-app en vind naast het digitale boek ook bijhorende spelletjes, doe-activiteiten en filmpjes. 

Vertel me meer over Fundels

Digitale Donderdag

Oma en kleindochter met smartphone

Wil jij mee zijn met de huidige technologie?  Dan is Digitale donderdag iets voor jou! Vergroot je digitale kennis. In deze  workshops maak je op een simpele manier kennis met verschillende digitale toepassingen. 

Info

De Anderslezen-app

anderslezen app

Heb je dyslexie of een visuele beperking?  Dan kan je met de Anderslezen-app (kosteloos) Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone lezen. 

Ik wil graag lezen

Op zoek naar een boek? Bieblo!

Bieblo affiche

Op zoek naar een boek dat bij de interesses en leeftijd van je kind past? Speel samen met je kind het intuïtieve spel Bieblo en krijg 8 boekentips die je meteen kan uitlenen. 

Bieblo Meeuwen

Bieblo Opglabbeek

Lees meer over Bieblo

Boekenzoeker

Boekenzoeker vierkant logo

Zoek je een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen! Kies op basis van je interesses, populariteit of de dikte van het boek. Lees de korte inhoud en een fragment of beluister een audiofragment. Je kan zelfs reviews schrijven en sterren geven, lijstjes maken en inspiratie putten uit de opdrachten. Boek gevonden? Check daarna nog even of het ook aanwezig is in de bib!

Lees de krant van de dag digitaal in je bib

Gopress archiek

Lees elke dag 14 kranten en 6 tijdschriften gratis digitaal in de bib met GoPress Kiosk. Dit kan met je eigen tablet of laptop of gebruik een internetpc of tablet van de bib.

Veel leesplezier!

30.000.000 nieuwsberichten

2021

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en diverse actualiteitstijdschriften altijd en overal via je Mijn Bibliotheek account. De edities van vandaag en gisteren kan je enkel raadplegen vanuit de bib zelf.

Raadpleeg het GoPress Krantenarchief

Wifi en internet

Gratis wifi in de bib

In de bib kan iedereen gratis gebruik maken van het wifi-netwerk. Login en paswoord krijg je bij de infobalie.

Als lid van de bib kun je gebruik maken van een computer of tablet met internettoegang. Meld je bij de infobalie voor registratie. Een aantal pc's zijn ook uitgerust met een identiteitskaartlezer.

 

Overige diensten

printer

Kopiëren-printen-scannen

Ook voor prints en kopies kan je terecht in de bib. Scans maken en doorsturen naar een emailadres kan gratis maar is enkel mogelijk in vestiging Opglabbeek.

Tarieven prints/kopies:

- print zwart/wit A4: € 0,10  

- print zwart/wit A3: € 0,20  

- print kleur A4: € 0,70   

- print kleur A3: € 1,00