Boek Nederlands

Stefan Everts, wereldkampioen

Willy Dewolf (auteur)

Stefan Everts, wereldkampioen

Willy Dewolf (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Het levensverhaal van Stefan Everts, de Belgische wereldkampioen motorcross. Met zwartwitfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Stefan Everts, wereldkampioen
Auteur
Willy Dewolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
58 p. : ill.
ISBN
90-317-1867-X

Besprekingen


Dit boek behoort tot de negen speciale verhalen van de Fahrenheitreeks, uitgegeven door Averbode. De dunne boekjes ogen als een reeks Engelse simplified readers. De eigentijdse covers trekken de aandacht, maar de titels voorspellen weinig inhoudelijke verrassingen.

Stefan Everts, wereldkampioen is geschreven door journalist Willy Dewolf onder het thema biografie├źn, motorcross. Informatief, maar wat rommelig gestructureerd en zonder animo en kleur geschreven. De vlakke taal zal beroepsleerlingen weinig bijbrengen. [Jet Marchau]
Dit kleine boekje bevat de biografie van de Belgische wereldkampioen motorcross Stefan Everts. Hij vertelt hoe hij van jongs af aan met motorcross bezig is geweest, gesteund door zijn vader. Beschreven worden de sfeer en de wereld van het motorcrossen. Zijn overwinningen, maar ook zijn ongevallen en blessures en de inspanningen die topsporters moeten leveren, worden beschreven. Het boekje is voorzien van een aantal zwartwitfoto's en is verder interessant voor hen die eens een kijkje achter de schermen van de motorcross willen nemen. Deze eenvoudige uitgave heeft een royale bladspiegel; de tekst is gedrukt in een vrij kleine letter. Gezien het geringe aantal pagina's wellicht een boek voor jongeren vanaf ca. 14 jaar die niet graag lezen.