Lettertype dyslexie Nederlands

Het Achterhuis

Anne Frank (auteur), Mirjam Pressler (samensteller), Otto Frank (samensteller)

Het Achterhuis

Anne Frank (auteur), Mirjam Pressler (samensteller), Otto Frank (samensteller)
  • Vanaf 12-14 jaar
Anne Frank is een Joods meisje, dat in de Tweede Wereldoorlog met haar ouders, zusje en anderen ondergedoken is in een achterhuis op een Amsterdamse gracht. Ze schrijft in haar dagboek over alles wat haar van haar 13e tot haar 15e jaar bezighoudt. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.
Titel
Het Achterhuis / Anne Frank ; editie Mirjam Pressler (versie d) ; bewerkte uitgave van de versie van Otto H. Frank (versie c)
Auteur
Anne Frank
Samensteller
Mirjam Pressler Otto Frank
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2015
357 p. : ill.
ISBN
9789491638596 (paperback)

Ook in de collectie als:

Lettertype dyslexie: Nederlands
Makkelijk lezen: Engels
Boek: Nederlands
DBNL: Lees op DBNL

Besprekingen

Het 13-jarige Joodse meisje Anne Frank schrijft in haar dagboek dat ze Kitty noemt, zo'n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint. In de brieven worden alle kanten van het onderduiken belicht en zonder enkele schroom weergegeven. Alledaagse dingen zoals het eten, het slapen, de dagindeling, familierelaties worden besproken. Ook de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld worden van commentaar voorzien. Maar voor een groot deel is de schrijfster met zichzelf bezig, midden in de puberteit en dan in deze unieke omstandigheden. Deze editie is gebaseerd op de wetenschappelijke editie (1986); de oorspronkelijk door Otto Frank te openhartig geachte passages zijn toegevoegd; het taalgebruik van Anne is zo veel mogelijk gehandhaafd. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Op het omslag een foto van Anne Frank. Vanaf ca. 12 jaar.