Wat is Boekstart?

Boekstart laat ouders met hun kleine kinderen zo vroeg mogelijk genieten van boeken. We geven je daarom op twee momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket plus informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau. Zo moedigt Boekstart ouders aan om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Want samen boekjes lezen/bekijken heeft vele voordelen: kinderen worden taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek.

Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekstart-pakketten

Stichting Lezen, Locus en Kind en Gezin hebben 2 mooie en toegankelijke brochures gemaakt met informatie over boeken voor jonge ouders. De brochure ‘Baby’s houden van boeken’ ontvang je als je met je kindje van 6 maanden oud het consultatiebureau van Kind en Preventie bezoekt. Je krijgt dan ook een leuke Boekenstart-tas met een peuterboekje cadeau.

Wanneer je kindje 15 maanden is, ontvang je de brochure ‘Peuters houden van boeken’, met meer boekentips en informatie over voorlezen en de taalontwikkeling van kinderen. Loop zeker daarna nog langs bij de bib voor een vervolgpakket!

Lees meer op de site van Boekstart