Vanaf 2 juni is de bib weer toegankelijk voor de leners die graag zelf hun boeken willen kiezen (met beperkte openingstijden). Omwille van de veiligheid kan een bibbezoek enkel op afspraak. Je kan ook nog steeds gebruik maken van onze afhaalbib.

Een bezoek aan de bib is alleen om uit te lenen, met een individueel bezoek van maximum 20 minuten, met respect voor alle maatregelen. Draag een mondmasker tijdens je bibbezoek (verplicht vanaf 13/07).

Maak je afspraak

Bel van maandag t.e.m. donderdag tijdens de kantooruren (tss. 9u-12u en 13u-17u) naar:

• 011/79.01.88 (bib Meeuwen)
  • 089/81.09.17 (bib Opglabbeek)
  • Beide nummers zijn te gebruiken voor alle afspraken, ongeacht in welke vestiging je je bezoek wil plannen. Krijg je geen gehoor op 1 telefoonnummer? Probeer het andere!

Of mail naar uit@oudsbergen.be voor een afspraak in de bib of om een aanvraag te doen voor een boekenpakket. Gelieve steeds je naam, lenersnummer, telefoonnummer en/of e-mail en de bibliotheekvestiging van je keuze te vermelden. Een medewerker van de bib zal je contacteren.

Leners die omwille van beperkte mobiliteit niet in de bib geraken, kunnen hun pakket thuis laten leveren via de dienst ‘Bib aan huis’. Neem hiervoor contact op met de bib.

Aangepaste openingstijden : bib op afspraak en afhaalbib

De vestigingen zullen toegankelijk zijn op:

Let op: zaterdag enkel bib op afspraak, geen afhaaldienst!

schema beperkte openingsuren

Wat wel tijdens je bezoek?

• Kom alleen
  • max. 5 personen gelijktijdig in de bib
  • max. 1 volwassene + 2 kinderen (-12 jaar) en blijf bij mekaar
  • draag een mondmasker tijdens je bibbezoek (verplicht vanaf 13/07)
  • max. 20 minuten toegang tot de bibliotheek
  • tip: maak vooraf je lijstje!
  • alleen uitlenen – inleveren gebeurt via de inleverbus / boekengleuf
  • houd voldoende afstand met anderen - 1,5 meter
  • handhygiëne verplicht

Wat kan even niet?

• geen ontmoeting (geen zetels of stoelen)
  • internetpc’s niet beschikbaar
  • geen leeshoek voor kranten en tijdschriften
  • geen studieplekken
  • toiletten niet toegankelijk
  • geen activiteiten/evenementen

We doen ons best om je bezoek veilig te laten verlopen. Je bent van harte welkom, we hebben jullie gemist!

Materialen inleveren

Materialen inleveren kan enkel via de inleverbus / boekengleuf. De inlevertermijn van uitgeleende materialen werd collectief verlengd tot 30 juni. Eventuele boetes lopen tussen 12 maart en 30 juni 2020 niet verder op. Na 30 juni ben je weer zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van materialen (inleverbus / boekengleuf). Je ingeleverde materialen blijven nog enkele dagen in quarantaine voor we ze inleveren.

IBL

Elders materialen lenen (IBL) is tijdelijk niet mogelijk. De uitleentermijn voor de materialen die je al bezit is ook verlengd tot 30 juni.